Dinleyicilerini geleceğin mesleklerine hazırlayan Miuul Podcast’in bu bölümünde İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu bünyesindeki Yapay Zekâ Çalışma Grubuna liderlik eden Selin Çetin’i dinliyoruz.
Bilişim Hukuku ile ilgili ulusal ve uluslararası danışmanlık veren hukuk bürolarında birçok başarıya imza atan Av. Selin Çetin, İstanbul Üniversitesi'nde Hukuk okudu. Yüksek lisansını Bilgi Üniversitesi’nde Bilişim ve Teknoloji Hukuku bölümünde tamamladı. SRP-Legal, Deloitte gibi firmalarda çeşitli görevler üstlendi. Çetin, bugün Özyeğin Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencilerine Yapay Zeka ve Hukuk üzerine dersler vermekle birlikte Kişisel Verilerin Korunması ve Bilişim Hukuku alanında avukat olarak da çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu bünyesindeki Yapay Zekâ Çalışma Grubuna liderlik ediyor. Robotic.legal adlı sayfasında üç yıldır yapay zeka, robotlar, hukuksal durumları ve bu alanda ortaya çıkan hukuki sorunlar ile ilgili çalışmalar yürütüyor.
Çetin’in perspektifinden yapay zekanın hukuk dünyasına nasıl uygulanacağını öğrenmek istediğimizde Çetin, bizi güncel bir gelişme ile karşılıyor. Avrupa Birliği Konseyinin yapay zeka alanında düzenleme çalışmaları söz konusu ve Türkiye’de bu alanda atılan adımlar İstanbul Barosu öncülüğünde takip edilerek ele alınıyor. Şirketler yapay zekayı kullanıyor ve Çetin'e göre bu denli önemli bir alanın sadece kurallarını belirlemek değil denetim mekanizmasını da oluşturmak gerekiyor.
Bu bölümde konuşulan bazı konular:
6:50 - Yapay zeka çağında hukuk
10:36 - Hukuk alanında yapay zeka uygulamaları
12:36 - Çetin'in hukukta yapay zeka alanında kendini geliştirmek isteyenlere tavsiyeleri
20:02 - Önümüzdeki beş yılda yapay zekanın hukuk dünyasındaki yeri
Veri bilimi 🧪, yapay öğrenme 🦾 ve yapay zeka 🧠 alanlarında kurumlar, liderler ve genç yetenekler ile bu alanı ileriye taşıyan eğilimler ve use-case'ler üzerine haftalık podcast yayınımız