Veri Bilimci Olmanın Avantajları Nelerdir?

Veri Bilimci Olmanın Avantajları Nelerdir?

Bu yazımızda veri bilimci olmanın avantajlarından bahsediyoruz.
Onur Furkan Kalender20 Eyl 2022

Veri bilimci olmanın avantajlarını açıklamadan önce bir veri bilimci ne iş yapar, kısaca değineceğiz.

 

Veri bilimcileri, iş dünyasındaki ve diğer işletmelerdeki (örneğin kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, akademik kurumlar vb.) süreç ve strateji sorunlarını çözmek için büyük miktarda veri toplar ve düzenler. Bu iş, bilgisayar programlama ve yazılım uygulamaları, istatistik, veri analizi, veri görselleştirme ve strateji konularında uzmanlık gerektirir. Bir veri bilimcisinin işi karmaşık ve anlaşılabilmesi güç verilerden analizler ile filtreleyerek anlamlı bilgiler ortaya çıkarmasıdır.

Veri Bilimci olmanın en büyük avantajı 2012 yılında Harvard Business Review tarafından "21. Yüzyılın En Seksi Mesleği"  yani dünyanın en çekici işi olarak seçilmiş olmasıdır. Eğer “Seksi”yi talep edilen ve yüksek maaşlı olarak tanımlarsak veri bilimci olmanın ne kadar avantajlı bir meslek olabileceğini gözlemleyebiliriz.

Veri Bilimci olmanın avantajları

Mükemmel iş olanakları

Veri bilimcisi, yıllık ortalama 130.000 ABD doları maaşla LinkedIn'in en çok gelecek vaat eden işidir. Ayrıca diğer sektör ortalamalarının üzerinde maaşa sahiptir.

Glassdoor'un veri bilimini “Amerika'daki en iyi iş" olarak adlandırmasına şaşırmamalıyız. Sadece Amerika’da değil aslında değişen dünyamız için her geçen gün daha dijital ve veri odaklı hale geldiğinden veri bilimcilerin şirketlere ve hükümetlere geçerli sonuçlar çıkarabileceğinden veri bilimi, büyük veri akışlarını işlenmesi için önem arz etmektedir.

Veri bilimcisi olmak sadece bir trend işi değildir. Veri biliminde gerçekten iyi olursanız, sizin için birçok kapı açılacak ve süslü bir kariyere başlayabilirsiniz. Ayrıca geleceğin mesleklerinden biri olarak anılan bir alanda fark yaratarak bütün kariyeriniz boyunca mükemmel iş fırsatlarına da sahip olabilirsiniz.

 

Çalışma şartları

Veri bilimcisi olarak çalışmanın bir başka avantajı da çoğu zaman uzaktan veya freelance çalışabilmenizdir. Aslında birçok veri bilimci de tam zamanlı olarak evden çalışıyor ve artık ofislerine bile gelmiyor. Bu nedenle veri bilimcileri, özel ve profesyonel yaşamlarını aynı anda yönetme konusunda oldukça esnek bir yapıya sahiptir. İş-yaşam dengesi günümüzde bir iş seçerken en çok aradığımız koşul değil mi?

Çok yönlülük

Veri bilimcisi olarak sağlık, e-ticaret, bankacılık, pazarlama ve danışmanlık dahil olmak üzere endüstrinin birçok farklı alanında çalışabilirsiniz. Ayrıca kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, akademik kurumlar vb. ortamlarda bulunma imkânınız da vardır.

Veri Bilimcisi olarak çalışmak sürekli öğrenerek ilerlemenizi sağlayacaktır. Elde etmiş olduğunuz kazanımlar sizlere farklı bakış açıkları yaratarak büyük avantajlara sahip olmanıza öncü olacaktır. Gelecek için söz sahibi olabilmek için her geçen gün yenilenen teknolojiyi yakından takip etmek ve onu yaşamımıza entegre edebilmeliyken işinizde de sabit kalmadan sürekli yeni şeyler öğrendiğinizi, yeni araçlar kullandığınızı düşünün. Veri bilimci olmak yenilik sevdası ve hiç durmadan gelişmeyi gerektirir.
 

Veri bilimi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak, FLO, Armut, THY ve Scoutium gibi şirketlerin gerçek hayat verileri ile projeler yapmak için Data Scientist eğitimine kayıt olabilir ve mentorluk sistemi ile oluşturulmuş kariyer yolculuklarımızda yerinizi alabilirsiniz.


 

Kaynaklar:

Miuul topluluğunun bir parçası ol!

Abone ol butonuna tıklayarak Miuul'dan pazarlama ve haber içerikleri almayı onaylıyorum.