Kişiselleştirilmiş tıp alanının günümüzdeki uygulamaları, genetik testler, kişiselleştirilmiş tedaviler, farmakogenomik analizler, diyet ve beslenme, yaşlanma ve hastalıkların önlenmesi şeklinde sıralanabilir. Bu programda biyolojik verilerin toplanması, depolanması, analizi ve yorumlanması gibi biyoinformatik metodlarını kullanarak sektörde aranan yaygın ve Yapay Zeka etkin klinik araştırmalar için gerekli olan yetenekleri edinmeyi hedefliyoruz.
Eğitim 19 Haziran - 10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecektir.
Zeynep Akdeniz Bioinformatician | Data Scientist
Kompleks biyolojik verileri analiz etmek kapsamlı ve bütüncül bir bakış açısına sahip olmayı gerektiriyor. Bu programla yaşam bilimlerinin uçsuz bucaksız veri ormanına birlikte girip biyoinformatik metotların imkanlarını ve sınırlarını Genomik sahasında keşfetmeyi hedefliyoruz.
Bu program biyoloji ya da programlama alanında geçmiş deneyimleri olanlara uygun bir başlangıç seviyesi ile biyolojik veri madenciliği üzerinde uzmanlık geliştirmek isteyenlere uygun bir temel oluşturmak için hazırlanmıştır.
Başlangıç seviye Python ve Linux bilgisi yeterli olacaktır.
Program teori, uygulama ve proje yönetimi olmak üzere üç temel kısıma ayrılmıştır. Haftada 2 gün Pazartesi ve Perşembe günleri canlı ders şeklinde ilerleyecektir. Dersler Türkiye saati ile 20-22 arasında gerçekleştirilecektir.
Canlı olarak Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.
Katılım için aşağıda bulunan link üzerinden başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Katılacak kişiler başvuranlar arasından rastgele seçilecektir ve katılım hakkı kazanan adaylarla mail yoluyla iletişime geçilecektir. Sonuçlar 16 Haziran tarihinde açıklanacaktır.
Sorularınız için cevahir@miuul.com adresiyle iletişime geçebilirsiniz.