Dinleyicilerini geleceğin mesleklerine hazırlayan Miuul Podcast’in 3. Bölümünde Deveload kurucusu Daron Yöndem bizlerle. Microsoft MVP unvanına sahip olan Yöndem ile veri bilimi, yapay zeka, makine öğrenmesi ve yazılım geliştirme teknolojileri üzerinde sohbet ediyoruz.
Veri Bilimi, Makine Öğrenmesi, Yapay Zeka gibi terimlerin ve bunlarla beraber oluşan meslek gruplarının oldukça iç içe olduğunu hatta Türkiye’de bu pozisyonların oldukça karıştığını düşünen konuğumuz, terimler ve meslek gruplarını “Daron Yöndem bakış açısıyla” bizlere anlatıyor.
Peki Daron Yöndem ekibine Junior Data Scientist alımı yapacak olsa hangi yetkinliklere bakıyor olabilir? Yeni mezun birinden ne kadar iş tecrübesi beklemese de, database bilgisinin, okul zamanında gerçekleştirilen projelerin , SQL ve NoSQL bilgilerinin, en önemlisi matematik ve istatistik konularında bilinenlerin yeterliliğini sorgulayacağını belirtiyor. Proje konusunda ise konuğumuz yeni proje üretmekten ziyade var olan sistemleri, projeleri, algoritmaları vs. geliştirmenin daha kıymetli olduğunu savunuyor.
Tüm bunlarla beraber Daron Yöndem ile sektörün Türkiye ve yurt dışı firmalarının karşılaştırmasını yaptığımızda, Türkiye her ne kadar treni kaçırmasa da koşarak arkasından takip ettiğini söyleyebiliriz. Bunun etkenleri olarak tabi ki ekonomik koşullar ve eğitim gibi başlıkları göz önünde bulundurmak önemli. Yöndem, ülke olarak bakıldığında ise global şirketlere ve diğer ülkelere güven vermemiz gerektiğini düşünüyor.
Daron Yöndem yapay zeka konusunda dinleyicilerimize “Life 3.0” kitabını önerdi kendisine bu sohbet ve öneri için teşekkür ederiz.
Bu bölümde konuşulan konular:
2.44 – Kişiliği, hayatı ve kariyeri.
14.26 - Veri Bilimi, Makine Öğrenmesi, Yapay Zeka gibi terimlerin ve bunlarla beraber oluşan meslek gruplarının görev tanımları.
39.19 – Bulut Teknolojisi ve sektöre faydaları.
1.02.40 – Data Scientist teknik mülakatları hakkında bilgilendirme.
Veri bilimi 🧪, yapay öğrenme 🦾 ve yapay zeka 🧠 alanlarında kurumlar, liderler ve genç yetenekler ile bu alanı ileriye taşıyan eğilimler ve use-case'ler üzerine haftalık podcast yayınımız